Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vámpírok

A Vámpírok

Ha azt szót halljátok hogy vámpír akkor máris Dracula gróf, vagy a jól ismert Vampire Diaries sorozat jut az eszetekbe.

A vámpírok létezését sokan megkérdőjelezik, és őszintén megmondom én is megkérdőjelezném, de nekem van egy kis hitem velük kapcsolatban.

Visszatérve Dracula gróghoz, ő valóban létezett, de nem abban a formában, amilyenben a filmben van, vagy a könyvekben

A valódi neve Vlad Dracul. Magyarország királya és a Német-Római Birodalom császára 1431-ben őt a Havasalföldi Vajdaság uralmába helyezte.Ekkor egyúttal a Sárkány Lovagrend lovagjává is avatta így Dracul mellékneve a rendszeresen viselt jelvényre utalhatott.Más feltételezések szerint kegyetlen ember lehetett , ezért adták neki alattvalói a Dracul gúnynevet - e román szó jelentése a "sárkány" mellett "ördög".

Azt valószínűleg mindenki tudja, vagy legalábbis hallotta, hogy mégis milyenek a vámpírok.Hosszú tűszerű fogaikkal, vérre éhezve, este a sötétben osonnak be a házakba, hogy újabb áldozatra vessék rá magukat.

 

 

 

vlad_tepes.jpg

 

Egy kis ízelítő abból, hogy miért is emlékezünk rá úgy, mint a könyörtelen Dracula:

Szemelvények az 1485-ben Bartholomaeus Gothan lübecki nyomdájában megjelent Historie von Dracole Waida című ősnyomtatványából

22. történet

Drakulának ágyasa is volt. A lány azzal a hírrel akarta megörvendeztetni a zsarnokot, hogy magzatát viseli. Az uralkodó ekkor megvizsgáltatta a nőt a fürdető asszonyokkal, akik tagadták a várandóság tényét. Ekkor Drakula felvágatta a szeretője hasát a szemérmétől egészen a melléig, hogy megtekintse, merre is van a magzata, és hogy jó-e a fekhelye.

 

23.történet

Nagyszeben városa követséget küldött Olágországba. Ám dolgukvégezetlen menekültek vissza hazájukba, mivel betévedtek a karóba húzott emberekből álló erdőbe.

 

Szóval innen a könyörtelen jelző.De még számtalan jelzőt aggathatnánk rá.

Hogy mégis mért pont a vámpír alakot kötötték hozzá, azt máig sem tudjuk.Bár sok mende-monda terjeng, de szerintem olyan nyomós indok nincsen. És soha senki sem fog találni.